Egy szülőnk beszéde az Alapítvány 25 éves ünnepségén

Szerző: Tunyogi Szakszolgálat Közzétéve:

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket. Engedjék meg, hogy megosszam Önökkel a Tunyogi Pedagógiai és Fejlesztő Játszóházba járó szülők gondolatait.

 „Számunkra egy stabil fejlesztő bázis, ahol a profi szakemberek sok-sok évnyi munka után is szívvel-lélekkel foglalkoznak a gyerekekkel és a szülőkkel”

„A játszóház munkatársaiból olyan intenzív és magával ragadó pozitív energia árad, amely igazából képes gyógyítani testileg és lelkileg egyaránt minden gyermeket és szülőt!”

„A játszóház nekünk az a hely, ahol a gyermekek különleges odafigyelést, bánásmódot kapnak, a szakmai hozzáértés mellett szeretetet is. És ahol nem csak a gyerekekre, de a szülőkre is odafigyelnek. Azt hiszem, egy kis közösségi bázis az alapítvány, ahonnan erősödve, fejlődve léphetünk tovább.”

„Mi 13 éve járunk kis megszakítással a Játszóházba mindig újabb és újabb gyermekkel, különböző problémákkal. A hit a remény és a szeretet, amit a Játszóház jelent nekünk.”

„Én a Tunyogi játszóház csapatának szeretném megköszönni a biztatásukat, az állandó jókedvüket, kedvességüket amivel mindig remek hangulatot teremtenek”

„Elmondhatatlan az a szerető, baráti, szabad, vidám légkör amit itt veletek, Önökkel átélhetünk már lassan 2 éve. Köszönjuk, hogy azok lehetünk akik vagyunk, köszönjük hogy a „Nénik” mindegyikük Az, Aki. Nem tudunk elég hálásak lenni a sok-sok támogatásért és a végtelen szeretetért, amit Tőletek, Önöktől kapunk. A nagy nevetésekről nem is beszélve! Azokat is hazahozzuk ám minden alkalommal! 🙂 Hálásak vagyunk az Univerzumnak, hogy földi Angyalokhoz vezettek Bennünket! :)”

Én is egy szülő vagyok és ismerem a fenti elismerő, hálás szavak szerzőit – a többi szülőt, akik legféltettebb kincsük, a gyermekeik fejlesztését a Tunyogi pedagógiai és Fejlesztő Játszóház szakembereire, tudására és tapasztalatára bízták. Valószínűleg ugyanilyen elismerő szavakat hallanánk azon szülőktől is, akik 25 évvel ezelőtt jártak az intézménybe.

Az ember akkor sem, és most sem tervezi az életébe, hogy sérült, koraszülött, mozgásában – értelmében korlátozott gyermeke lesz. Aztán szembesül a tényekkel, a rengeteg orvosi papírral, a lemondó statisztikával, és némi jóslással, hogy a gyermek mire NEM lesz képes az átélt traumák következményeként… az ember ezek után próbál nem reményvesztett lenni, hanem keresni egy olyan helyet, ahol segítenek a gyermekén.

Úgy gondolom, hogy a Gondviselés a lehető legjobb helyre hozott minket, szülőket és gyermekeinket, amikor felvettük a kapcsolatot az Alapítvánnyal. Erzsébet kedves és bátorító hangján adott egy időpontot, nem 3 hónap múlvára, hanem 1 héten belül – hogy megnézhessék a babát. NEM a papírokra kíváncsiak, hanem a gyermekre, az EMBERRE, aki hátránnyal indul ugyan, de számukra ezen hátrány legyőzése a kihívás és ez a természetes. Természetes, hogy segítenek, támogatnak, szaktudásuk, tapasztalatuk javát adják és mindezt szeretettel, jósággal, türelemmel teszik és humorral, kedvességgel fűszerezik meg. Kitűzik a célt: a gyermekből a legtöbbet, a legjobbat előhozni! Azt a célt, melynek elérése mások számára lehetetlennek tűnik. Nem ígérnek felelőtlenül, csak azért, hogy szülőket megnyugtassák. Nem ígérik, hogy a gyermek, hipp – hopp beéri a koroszályát. Nem ígérnek, hanem cselekednek.

Lépésről – lépésre, napról – napra, hétről – hétre; hónapról – hónapra haladunk előre. Pontosan kidolgozott, komplex mozgás és szellemi fejlesztő terv alapján, mely mondókákkal, énekekkel, jókedvvel van beburkolva. A gyermekeink szeretnek itt lenni! Szeretik a pedagógusokat, szeretik a fejlesztő eszközök kavalkádját. Szeretik a légkört, mely befogadó – elfogadó, támogató és bátorító.

Isten éltesse az Alapítványt, minden munkatársát és kívánjuk, hogy minden hozzájuk forduló gyermeknek tudjanak segíteni a jövőben is!

Kedves Támogatók!

A hálánk Önök felé is fordul, akik ismeretlenül is, de segítségre szoruló szülőket – gyermekeket, Embertársakat támogatnak, és úgy döntenek, hogy Jót tesznek. A Játszóház működésének támogatásával reményt adnak másoknak, hogy gyermekük felépülésével, gyógyulásával boldog családi életet élhessenek! Köszönjük önzetlenségüket és jóságukat.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket és további szép napot kívánok!

Kategóriák: Egyéb