Bárczy Csenge

 

konduktor, óvodapedagógus

A diploma megszerzése után a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál helyezkedtem el, ahol konduktorként részt vettem a korai fejlesztés, nevelési tanácsadás és a konduktív pedagógiai fejlesztés szakfeladatok ellátásában. Betekintést nyertem az iskolaérettségi vizsgálatok elvégzésébe, víziterápiába és a bölcsődés SNI-s gyermekek ellátásába is egyaránt. Munkám során kiemelt fontosságúnak tartom, hogy a szülő lássa meg és értékelje, milyen fejlődésen megy keresztül gyermeke, és milyen fontos szerepet játszik ebben Ő maga.

A Tunyogi Pedagógiai Szakszolgálat csapatához 2020 februárjában csatlakoztam, konduktorként szenzomotoros tréninget és tanulási képességeket fejlesztő foglalkozásokat is tartok. A Tunyogi Gyógyító Játékterápia módszerébe sokrétű tudással rendelkező mentoraim és munkatársaim által tanulhattam bele. Nagyon szeretek csapatban dolgozni és úgy gondolom, a gyermekekre is motiváló hatással bír a csoport- hatás, illetve a multidiszciplináris szakmai team közege.

Nagyon fontosnak tartom, hogy holisztikus szemléletben tekintsük a gyermekeket, melyben a szülő nagyon fontos szerepet játszik. Foglalkozások során célom a nyugodt, bizalomteljes, motiváló és sikerélményt nyújtó légkör megteremtése, ahol a szülőnek irányt mutatva közösen törekszünk a kitűzött célok elérésére és arra, hogy a gyermekek aktívan részt vegyenek a feladatok kivitelezésében, mindezt játékba ágyazottan elérve. Továbbá célom a gyermekeknél az önállóságra való nevelés, hogy a tanultakat alkalmazni tudják a mindennapi életben.

Végzettségek, tanfolyamok:

 

  • Szülő-csecsemő kapcsolatdiagnosztika és konzultáció, PPKE-BTK (folyamatban, 2021-)
  • Pfaffenrot- féle szinergikus reflexterápia (folyamatban, 2022)
  • Kismama-taping (folyamatban, 2022)
  • Kinesiotape tanfolyam (2021)
  • Megfigyelés és állapotmegismerés kora gyermekkorban (Felkészülés a fejlődési zavarok korai azonosítására) (2020)
  • Így tedd rá! program (2020)
  • Semmelweis Egyetem Pető András Kar konduktor szak, óvodapedagógus specializáció (2019)