Dr. Kónya Eszter

 

csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekneurológus

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános orvosi karán 1972-ben summa cum laude minősítéssel kaptam meg a diplomámat.

1972-től 1980-ig az Apáthy István (jelenleg Bethesda) Gyermekkórházban dolgoztam. Ez idő alatt jeles eredménnyel letettem a csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgát. 1980-ban meghívtak az Országos Idegsebészeti Intézet (jelenleg Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet) csecsemő- és gyermekosztályára, ahol 2007-ig, nyugdíjba vonulásomig dolgoztam.

A három gyermekem, gyermeksebész férjem, és az igen nehéz, speciális munka mellett átmenetileg egy egészségügyi szakiskolában is tanítottam gyermekgyógyászatot. 1987-ben jeles eredménnyel a gyermekneurológiai szakvizsgát is megszereztem. Egy ultrahangos képzés után rendszeresen végeztem neurosonológiai vizsgálatokat, és részt vettem a gyermekneurológiai szakvizsgára készülők képzésében is. Pályafutásom alatt számos nemzetközi és hazai tanfolyamon és kongresszuson vettem részt. Fő érdeklődési köröm a csecsemőneurológia és neurochirurgia volt, így a publikációim főleg ezekben a témákban jelentek meg. Nyugdíjba vonulásom után hivatásomat 2008-tól 2020-ig a Heim Pál Gyermekkórház neurológiai ambulanciáján folytattam.

A Tunyogi Pedagógiai Szakszolgálatnál 2008-ban vállaltam neurológiai konzulensi feladatot. Tunyogi Erzsébettel és kollégáival kezdettől fogva könnyű volt az együttműködés, mivel a színvonalas szakmai ellátás mellett azonnal érezhető volt a munkatársak elhivatottsága, a gyerekekhez és a szülőkhöz való pozitív hozzáállása.

A központ neve kiválóan tükrözi azt a munkát, amelyben továbbra is szívesen veszek részt: „Tunyogi módszerrel játszva gyógyítani és fejleszteni!”