Ézsiás Eszter

gyógytornász

Tanulmányaimat 2018-ban fejeztem be a Szegedi Tudományegyetemen, gyógytornász szakon. Ezt követően 2019 szeptembere óta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karán folytatom tanulmányaimat gyógypedagógus hallgatóként autizmus spektrum pedagógiája és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányon. 2021 szeptemberében tanulmányaimat szüneteltettem azzal a céllal, hogy elvégezhessem a Miskolci Egyetemen a Gyermekrehabilitációs szakgyógytornász képzést.

Már az egyetemi képzés alatt világossá vált számomra, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni, azon belül is a korai fejlesztés területén. Emiatt már a képzés alatt is számos alapítványnál segítettem gyermekek táboroztatásában, amelyek alatt nagy hangsúlyt fektettek az élmény alapú fejlesztésre. A diplomám megszerzése után az Odú Központ Pedagógiai Szakszolgálati Intézményben kezdtem el dolgozni. Munkám során az egyéni fejlesztések mellett csoportos foglalkozásokat is tartottam. A komplex korai fejlesztés elvégzése mellett fontos szempont volt a családközpontú modell szem előtt tartása.

2021 szeptembere óta vagyok a Tunyogi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa, ahol főként csoportos szenzomotoros foglalkozásokat tartok. Nagy hangsúlyt fektetek rá, hogy az órák jó hangulatban teljenek, a gyermekek és a szülők is játékként éljék meg a fejlesztést, hiszen ezen keresztül lehet a leginkább motiválni a gyermekeket. Fontosnak tartom a gyermekek fejlesztése során a gyermek és a szülő egy egységként való kezelését, valamint a szülők támogatását, ezáltal szülői kompetenciájuk növelését. Munkám során a szülőkkel szorosan együttműködve végzem a fejlesztést, támpontokat adva az otthoni fejlesztés kivitelezésében.

Végzettségek, tanfolyamok

2021-től Miskolci Egyetem, Gyermekrehabilitációs szakgyógytornász

2019-től Eötvös Loránd Tudományegyetem, Gyógypedagógia – Autizmus spektrum pedagógiája, Értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirány

2019. A tipikus fejlődés jellemzői, az eltérő fejlődésmenet figyelemfelkeltő jelei a korai életkorban

2018. Huple

2017. Kinesiology Tape

2016. SMR

2014 – 2018 Szegedi Tudományegyetem, Gyógytornász