Juhász Éva Petra

gyógypedagógus, intézményvezető

Tanulmányaimat az ELTE-n folytattam, elsőként biológus diplomát szereztem, majd rátaláltam arra a hivatásra, ami valóban nekem való volt, gyógypedagógus lettem. A néhány évnyi kutató biológus munka után először egy integráló óvodában dolgoztam gyógypedagógusként, majd 2013 szeptemberében csatlakoztam a Tunyogi Pedagógiai Szakszolgálat csapatához. Tunyogi Erzsébettől és Kofránné Rémi Annamáriától tanulva elsajátítottam a Tunyogi Gyógyító Játékterápia módszerét. Tanulási képesség fejlesztő foglalkozásokat vezettem csecsemőknek és kisgyermekeknek, valamint súlyosan és halmozottan sérült iskoláskorú gyermekeknek. Emellett a szenzomotoros programokban segítettem a mozgásterapeuta kollégáim munkáját.

2017 szeptembere óta vagyok az intézmény remek csapatának vezetője. Jelenleg a vezetői feladatok mellett továbbra is tartok tanulási képesség fejlesztő foglalkozásokat.

A korai intervenciós munka során célom a családközpontú szemlélet megvalósítása, a gyermekek fejlesztése mellett a szülők felé fordított figyelem, a családokkal történő együttműködés. A legnagyobb szakmai kihívásnak a súlyosan és halmozottan sérült gyermekek fejlesztését tartom, azt az folyamatot, ahogy a családokkal együtt keressük és megtaláljuk a gyermekhez való kapcsolódás útjait. Folyamatosan keresem a szakmai fejlődés lehetőségeit, tanfolyamokon, konferenciákon bővítem tudásom.

Vezetőként célom, hogy a Játszóház egy olyan intézmény legyen, ahol biztonságos, nyugodt környezetben magas szintű szakmai munka zajlik, folyamatos a fejlődés, emellett a családok és a szakemberek is örömmel és bizalommal érkeznek a fejlesztésekre.   

Végzettségek, tanfolyamok:

  • Gyógypedagógus MA, gyógypedagógiai terápia specializáció (2019)
  • Gyógypedagógus BA, értelmileg akadályozottak pedagógiai szakirány (2012)
  • Közoktatási vezető, szakvizsgázott pedagógus (2017)
  • Biológus, sejt és fejlődésbiológia szakirány (2011)
  • A SEED Fejlődési Skála mint egy lehetséges fejlődési vizsgáló eszköz (2017)
  • Népi játszóházi foglalkozásvezető (2017)
  • Kokas Klára zenéből indított módszere gyermekek harmonikus fejlesztésére (2013)
  • Humánökológia (folyamatban)