Szabados Kinga Kunigunda

gyógytornász

Gyógytornász BSc képzést a Szegedi Tudományegyetemen végeztem 2011-2015 között. Az egyetem elvégzése után egy alapítványnál helyezkedtem el Szegeden, házi betegellátásban. Ezután a Kiskunfélegyházi Kórház Mozgásszervi rehabilitációs osztályára nyertem felvételt. Itt az osztályon végzett munkán kívül, egyéni, csoportos és vizitornát is tartottam, valamint megismerkedtem számos kórkép fizioterápiájával.

2018 márciusa óta vagyok a Tunyogi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa. A gyermekekkel való foglalkozás régi álmom volt, ezért nagy öröm számomra, hogy rátaláltam erre a módszerre. Szerencsésnek tartom magam, hogy a Tunyogi Gyógyító Játékterápiát még a módszer megalkotójától, Tunyogi Erzsébettől tanulhattam. A módszerben már az elejétől kezdve megfogott, hogy játékosan motiválva milyen hihetetlen nagy fejlődést tudunk elérni a gyermekeknél.

Az egyéni és csoportos sensomotoros fejlesztések alkalmával is célomnak tartom, hogy a szülő és a gyermek megtanuljon együtt játszani, hiszen játékosan a legkönnyebb a gyermeket motiválni elérve így a kívánt fejlődést.

Elengedhetetlennek tartom továbbá, hogy a gyermeket és a szülőt a családi egység szerves részeként tekintsük és ne csak a gyermek aktuális sérülésére, nehézségeire fókuszáljunk! Hiszem, hogy nálunk a gyermekek egy megbízható, kiszámítható és szakmailag is magasszínvonalú közegben fejlődhetnek, mert a sokféle szakember egy valódi team munkában tudja megvalósítani a fejlesztő tevékenységet.

Végzettségek, tanfolyamok:

  • 2021-től jelenleg is folyamatban: Miskolci Egyetem Gyermekrehabilitációs Szakgyógytornász képzés
  • 2021: FDM 2, FDM 3, Baba FDM, Visceral tanfolyamok
  • 2020: Női Egészség, hormonális egyensúly, FDM 1
  • 2017: Kinematic Tape
  • 2016: McKenzie B
  • 2015: McKenzie A
  • 2011-2015: Szegedi Tudományegyetem, Gyógytornász-fizioterapeuta BSc