Korai fejlesztés

Korai fejlesztéssel azokon a csecsemőkön és gyermekeken tudunk segíteni, akik koraszülöttként, vagy szülés alatti sérüléseket szerezve, vagy kis súlyú csecsemőkként jöttek a világra.

Várjuk az idegrendszeri sérült és/vagy genetikai károsodott csecsemőket és gyermekeket egy hónapos kortól iskoláskorig történő fejlesztésre, oktatásra, nevelésre a szeretetteljes és hatékony Tunyogi Gyógyító Játékterápiára (TGYJ). A terápia alkalmas a mozgássérült, vagy mozgásfejlődésben elmaradt gyermekek fejlesztésére, ezen felül hatékonyan fejlesztjük a látást, hallást, beszédet-kommunikációt, az együttműködés képességét, a figyelem tartósságát és nem utolsó sorban a tanulási képességek kibontakozását.

Szeretettel várjuk korai fejlesztésre autisztikus magatartásra utaló viselkedésű, megkésett beszédfejlődésű, vagy mozgásában, tanulási képességében elmaradt csecsemőket és gyermekeket. A Tunyogi Gyógyító Játékterápia egyedülálló módszer, több évtizede hatékonyan fejleszti a rászoruló gyermekeket, több könyv és szakcikk számol be a módszerről.

Korai fejlesztőként tudjuk, hogy minden gyermeknek egyéni utat kell bejárnia, ennek megfelelően egyénre szabott komplex terápiát biztosítunk gyógypedagógus, konduktor, gyógytornász, gyógymasszőr, logopédus, mentálhigiénés szakemberek együttműködésével. Ezen felül neurológus, ortopéd szakorvos és gyermekgyógyász segíti a munkánkat.

A Tunyogi Pedagógiai Szakszolgálathoz járó gyermekeknek és családjaiknak számos ünnepet, szabadidős programot, összejövetelt szervezünk alapítványunk támogatásával

Keressen minket, ha kérdése van, hozza el hozzánk gyermekét állapotfelmérésre!

Híreink

2018-01-25

Adományozóink a Mikulás ünnepségen

Az idei Mikulás ünnepségen adományozóink is részt vettek.
2017-10-17

Ajándékozók a CIJI 100 Alapítványtól

Október 11-én a CIJI 100 Alapítvány képviselői jártak nálunk, ajándékcsomagot hoztak a gyerekeknek.
2017-09-01

Interjú a Jazzy Rádióban

A Jazzy Rádió Dr. Jazzy műsorában interjú készült Tunyogi Erzsébettel.

Tekintse meg galériáinkat!

Játszóház

Mozgásfejlesztés

Tanulási képességek fejlesztése

Ünnepek

Videók

Rólunk mondták

 • Elmondhatatlan az a szerető, baráti, szabad, vidám légkör, amit itt veletek, Önökkel átélhetünk már lassan 2 éve. Köszönjük, hogy azok lehetünk akik vagyunk, köszönjük hogy a "Nénik" mindegyike Az, Aki. Nem tudunk elég hálásak lenni a sok-sok támogatásért és a végtelen szeretetért, amit Tőletek, Önöktől kapunk. A nagy nevetésekről nem is beszélve! Azokat is hazahozzuk ám minden alkalommal! :) Hálásak vagyunk az Univerzumnak, hogy földi Angyalokhoz vezettek Bennünket! :)
 • Mi 13 éve járunk kis megszakítással a Játszóházba mindig újabb és újabb gyermekkel, különböző problémákkal. A hit a remény és a szeretet, amit a Játszóház jelent nekünk.
 • A játszóház nekünk az a hely, ahol a gyermekek különleges odafigyelést, bánásmódot kapnak, a szakmai hozzáértés mellett szeretetet is. És ahol nem csak a gyerekekre, de a szülőkre is odafigyelnek. Azt hiszem, egy kis közösségi bázis az alapítvány, ahonnan erősödve, fejlődve léphetünk tovább.
 • A játszóház munkatársaiból olyan intenzív és magával ragadó pozitív energia árad, amely igazából képes gyógyítani testileg és lelkileg egyaránt minden gyermeket és szülőt!
 • Számunkra egy stabil fejlesztő bázis, ahol a profi szakemberek sok-sok évnyi munka után is szívvel-lélekkel foglalkoznak a gyerekekkel és a szülőkkel.
 • 2014 novembere óta járunk ide az ikreinkkel. Anna és János olyan fejlődésen ment keresztül, amit a neurológus doktornőnk úgy jellemzett – „csoda”. A családias légkör annyira vonzó, hogy a gyerekek akkor kezdenek el pityeregni és ellenkezni, amikor már haza kell menni, mivel a foglalkozás egy fél órája-órája véget ért.
  Anna és János szülei
 • Amikor arra gondolok, hogy egyetlen szóval jellemezni tudnám a Játszóházat, mindig az jut eszembe, hogy CSODA! Azonban ez az egy szó csak nekem és a hozzánk közel állók számára mutatja meg mindazt, amit valóban jelent a Játszóház. Az élet nagy ajándékának fogom fel azt, hogy nem kellett utakat keresnünk a bajban, hanem egyből itt találtuk meg a helyünket. Az első találkozás után tudtuk, hogy bízunk Erzsébetben, bízunk a módszerben. A kislányunkkal 7 hónapos korában kezdtük a tornát. Talán kicsit későn jutottunk el ide, ez sok mindennel összefügg, de már nem is lényeges. Az orvosi vizsgálatok után el voltunk keseredve, mondtak rosszat és rosszabbat, de végül „csak” laza izomzat lett belőle.
  Anka szülei
   
 • Csak jókat tudok írni. Nagyszerű szakemberek dolgoznak itt. Maximális odafigyelést kapunk. Gyerek- és szülőbarát hely.
 • Kislányom élete első három hónapját a PIC-en töltötte, több komoly műtéten esett át. A kórházból hazatérve részt vettünk több, fájdalmas és kellemetlenséggel járó terápián is, melyek kevésbé voltak sikeresek. A Tunyogi Gyógyító Játszóházban egy varázslatos szigetre cseppentünk, ahol a szakértelemnek, odafigyelésnek és rengeteg szeretetnek köszönhetően Lili napról-napra ügyesebb és okosabb. Köszönjük!
  Lili szülei
 • Miután észrevettük, hogy kisfiunk mozgása megkésett, a Szakszolgálat rövid időn belül lehetőséget biztosított egy vizsgálatra, ahol megnyugtattak, hogy az ún. korai fejlesztéssel rövid időn belül felzárkózhat kortársaihoz. Az első ijedtség után a Szakszolgálat munkatársainak magas szintű szakmai munkájának, a gondosan összeállított, játékos feladatoknak köszönhetően kisfiunk mozgása és beszédkészsége mára korának megfelelő. Ádi szülei
 • A Perinatális Intenív Centrzum (PIC) főorvosától a következő dicséretet kapta a Tunyogi Pedagógiai, Szakszolgálat „A nagyon súlyosnak ítélt gyermek fejlődése úgy a mozgásban, mint az értelemben a vártnál sokkal jobban alakult, ezért köszönet illeti a szülők, és Tunyogi Pedagógiai Szakszolgálat munkáját.” Dr. Princzkel Erzsébet, Szent János Kórház PIC főorvosa
 • Drága Erzsébet,  Annamária és kedves Munkatársai! Köszönöm, hogy tegnap ismét részese lehettem a szülő karácsonyi rendezvényüknek. Nagyon szeretem azt a közösséget, a meghittséget, és jó érzés, hogy a mindennapi rohanást, feszültséget néhány órára kizárhatjuk az életünkből. — Anna, Bálint, Péter és Györgyi

Írjon nekünk!

Korai fejlesztés Tunyogi-féle játékterápiával

Elérhetőségünk